Prestižna nagrada-STEYR Konzept

Kompanija STEYR Traktoren je nagrađena u kategoriji idejnog dizajna za svoj STEYR Konzept, U pitanju je sveobuhvatna projektna studija o tome šta bi mogla biti sledeća generacija traktora.

St. Valentin,8.  Maj 2020

Od 3820 prijava iz 50 zemalja, STEYR Konzept dobio je prestižnu nagradu Platinum za takmičenje MUSE Design Awards 2020. Pobednički komad kreirao je CNH Industrial Design i STEYR Traktoren tim zajedno sa timovima za inovacije iz poljoprivrede i FPT Industrial.

MUSE Creative i MUSE Design Awards su svetska takmičenja koja nastoje da odaju počast uzornim kreativnim i dizajnerskim profesionalcima iz različitih industrija. „Ovi pojedinci zaista predstavljaju duh inovacije“, rekao je Kenjo Ong, generalni direktor oba takmičenja. „Privilegija je nagraditi ljude iza STEYR Konzepta za njihov monumentalni rad! Zaista je privilegija svedočiti za šta su ovi kreativci sposobni. „

Dizajneri su stvorili viziju budućnosti. Mislili su na svaki detalj, prema kome svaki element ima funkciju, a oblici su stilski uređeni. Od inovativne strukture ogibljenja, preko tela traktora. Izgled daje osećaj kvaliteta i preciznosti, a istovremeno je dinamičan. Ključni istorijski elementi dizajna interpretirani su na konceptualni način; spoljnu belu konstrukciju kabine do asimetričnog nagiba. Iznutra je minimalistički dizajn upotpunjen projektovanim informacijama na prozirnim ekranima koje omogućavaju maksimalnu vidljivost, što čini kabinu u kojoj operator može uživati u radu bez umora. Dizajn je usmeren na potrebe kupca.

U središtu studije leži modularni hibridni električni pogon, koji se sastoji od motora sa sagorevanjem, generatora i nekoliko elektromotora, koji se mogu individualno kontrolisati, a koji potom daju energiju tamo gde je to potrebno.

Pametno dizajnirana arhitektura vozila omogućava pametna rešenja kao što su 4WD ili napredni koncept suspenzije. Ovo će kupcima pružiti širok spektar koristi u budućnosti, uključujući poboljšani komfor vožnje, dodatnu fleksibilnost i opcije i neuporedive performanse na poljima i na putevima.

STEYR Konzept odlikuje inovativna arhitektura koju je razvio tim kompanije FPT Industrial Innovation, sa serijskim hibridnim pristupom pri čemu dizel motor, kompaktni 4,5-litarski 4-cilindrični agregat, umesto 6-cilindričnog koji se tradicionalno ugrađuje u takav asortiman traktora, radi pri optimalnoj brzini kao generator energije i puni baterije. Motor je isključen iz točkova, a vuču omogućavaju četiri nezavisna elektromotora. STEYR Konzept opremljen je motorom NEF45, koji pruža maksimalnu snagu od 150 kW, dok je maksimalna snaga od 250 kW u hibridnom načinu pojačanja zagarantovana. Konceptno vozilo može postići 10% uštede goriva u poređenju sa čistim dizelom u nekim specifičnim radovima traktora.

Pametno dizajnirana arhitektura vozila omogućava pametna rešenja kao što su 4WD ili napredni koncept suspenzije. Ovo će kupcima pružiti širok spektar koristi u budućnosti, uključujući poboljšani komfor vožnje, dodatnu fleksibilnost i opcije i neuporedive performanse na poljima i na putevima.

STEYR Konzept odlikuje inovativna arhitektura koju je razvio tim kompanije FPT Industrial Innovation, sa serijskim hibridnim pristupom pri čemu dizel motor, kompaktni 4,5-litarski 4-cilindrični agregat, umesto 6-cilindričnog koji se tradicionalno ugrađuje u takav asortiman traktora, radi pri optimalnoj brzini kao generator energije i puni baterije. Motor je isključen iz točkova, a vuču omogućavaju četiri nezavisna elektromotora. STEYR Konzept opremljen je motorom NEF45, koji pruža maksimalnu snagu od 150 kW, dok je maksimalna snaga od 250 kW u hibridnom načinu pojačanja zagarantovana. Konceptno vozilo može postići 10% uštede goriva u poređenju sa čistim Dizelom u nekim specifičnim radovima traktora.