Početak proizvodnje

Sampo-Rosenlew je započeo serijsku proizvodnju harvestera već 1997. godine. Harvester SR1046, dizajniran posebno za prvo proređivanje, bila je prva mašina koja je u to vreme izašla. Efikasniji i snažniji model 1046Ks predstavljen je na tržište već sledeće godine 1998. 1046Ks se koristio deset godina, sve dok efikasnost i snaga nisu ponovo povećani novim dizajnom motora. Model 1046pro, predstavljen 2008. godine, povećao je produktivnost harvestera za približno deset procenata.

U 2013, harvestera Sampo-Rosenlew prošao je potpunu transformaciju. Model HR46 predstavljen u to vreme značajno se razlikovao od svojih prethodnika i po izgledu i po tehnologiji. Upotreba polovnih komponenti na harvesterima je obustavljena, a BlackBruin hidraulični motori, proizvedeni od strane same Grupe, ušli su u zvaničnu upotrebu. Sa povećanjem snage i pumpe, produktivnost mašine je ponovo povećana za 10%. HR46Ks, koji je u proizvodnju uveden 2016. godine i opremljen snažnijim motorom i pumpom, dodatno je povećao produktivnost harvestera bez povećavanja potrošnje goriva. Težina i dimenzije malog i okretnog kombajna Sampo Rosenlew dizajniranog za proređivanje ostali su isti od 1998. godine, iako je produktivnost mašine porasla za gotovo 50% u istom vremenskom okviru.

Razvoj novih modela

U 2015. godini, forwarder FR28 dodat je u porodicu proizvoda Sampo Rosenlew . Sampo Rosenlew FR28 dizajniran je tako da se savršeno uklapa sa za harvesterom Sampo Rosenlew prilikom proređivanja. Serijska proizvodnja Sampo Rosenlew FR28 započeta je 2016. godine.

Vodeći princip je bio da kupcima nude visokokvalitetne proizvode posebno dizajnirane za njihove potrebe i sa karakteristikama i strukturom troškova koja omogućava profitabilan rad prilikom proredjivanja. Preko 500 mašina Sampo Rosenlew već je proizvedeno.

Naša ponuda SAMPO šumarskog programa:

HR46X 

HARVESTER

Pročitaj više

FR28 

FORWARDER

Pročitaj više

Imate neko pitanje? Tu smo za Vas!

Naš prodajni tim Vam stoji na usluzi. Pozovite nas od 08:00-16:00 h za sva pitanja vezana za SAMPO šumarski program.