Malčeri EURO MINI su profesionalne mašine za održavanje zelenih površina na komunalnom kao i na poljoprivrednom području. Idealan je za malčiranje trave i grmlja na obrađenim i neobrađenim površinama, jer sa njim možemo da usitnjavamo granje do prečnika 4 cm.
Sa svojim odličnim tehničkim karakteristikama je najpogodniji za male traktore (Kubota, Iseki, AGT, Carraro, Holder, idr). Zbog lagane konstrukcije je rukovanje jednostavno i potrebna je mala snaga traktora. Standardno su radna tela čekići, kao opcija su noževi ili čekići odlivci na skopcima. U standardnoj opciji malčer ima mogućnost mehaničkog bočnog pomeranja, a oprema po izboru sastoji se i od hidrauličkog cilindra za hidrauličko pomeranje. Kombinovana poteznica na nosećem ramu sa mogućnošću preklopa napred i nazad omogućava jednostavno i brzo kačenje ispred i iza traktora.
Raspodela radnih tela ( čekići ) su u duploj spirali koji štedi potrošnju energije do 24 % i smanjuje opterećenje na vitalne delove malčera.

01
Standardna oprema

– Raspodela radnih tela na rotoru u duploj spirali
– Reduktor sa propusnom spojnicom za kretanje u oba smera
– Kombinirano priključivanje na traktor (prednje – zadnje) I. Kategorije
– Automatski zatezač remena
– Mehanički bočni pomak
– Bočni klizaći – skije
– Limene zaštitne zavesice
– Zadnji valjak podesiv po visini
– Mogućnost plivajućeg položaja
– Radna tela – čekići

02
Dodatna oprema

– Hidraulički bočni pomak
– Strugač zadnjeg valjka
– Radna tela – Y noževi
– Radna tela – čekići odkivki na skopcima
– Dupli plašt (promjenjiv unutrašnji deo)
– Plivajući noževi na zadnjem delu plašta malčera za skupljanje polegnutih stabljika (granja, šiblja, kukuruzovine i dr.)
– Izbacivanje malčirane mase pre valjka
– Kardansko vratilo