Go to Top

STC Titel

 

Najveći servisni-trening centar na Balkanu je svečano otvoren 4. septembra 2008. godine u Titelu, sa ciljem da se usavrši domaća poljoprivreda kroz  obuku ne samo kompanijskih kadrova, klijenata,  kupaca-paora,  već   i rukovaoca i korisnika poljoprivredne mehanizacije  i svih oni koji su na bilo koji način povezani sa poljoprivrednom proizvodnjom. Kao zastupnici za poljoprivrednu mehanizaciju, kompanijski servisni – trening centar raspolaže najsavremenijom tehnološkom opremom i predstavlja praktično mesto za povećanje sigurnosti svakog korisnika mehanizacije i opreme iz produkcije svih brendova, ali i drugih kompanija kao što su: Pöttinger, Einböck, Grasdorf, Bruns ….

Želimo da svim poljoprivrednicima ponudimo mogućnost edukacije i stalnog usavršavanja u svom poslu. Radi uspostavljanja što preciznije dijagnostike eventualnog kvara na mašini i adekvatnog servisa, u sklopu našeg centra se nalazi i dijagnostički deo koji obuhvata 4 prostorije. Dve prostorije su opremljene uređajima za ispitivanje električnih i elektronskih komponenti, kao i za njihov modularni remont. 

Odeljenje sa visokom tavanicom je namenjeno za izgradnju pojedinih komponenti, u cilju modularnog remonta motora i menjača. U okviru dijagnostičkog centra je i prostorija za komjutersku dijagnostiku i prostor za teoretski deo obuke, koji ima kapacitet za 45 polaznika. Jedna od najvećih hala se prevashodno koristi u edukativne svrhe, gde se odvija praktični deo obuke posle završenog teorijskog programa pojedinih kurseva. Radionica zadovoljava sve svetske poljoprivredne standarde.

Kombinacijom različitih mašina kao što su kombajni ili traktori svih veličina, kapacitet ovog prostora je dovoljan za podršku teoretskom delu nastave. Prateći svetske standarde u edukaciji, naš centar koristi najsavremeniju  opremu kao što je kamera koju predavač-demonstrant nosi na glavi, i poput hirurg a beleži sve ono što vidi i sam, a taj zapis se direktno bežičnim putem prenosi na velike ekrane u svim učionicama.

Radionica je apsolutno primenljiva za sve najzahtevnije operacije remonta kombajna, traktora i ostale mahanizacije. Servisna radionica u kojoj se vrši prijem mašina, dijagnostika, defektaža i remont poljoprivredne mehanizacije, prostire se na  600m2 pokrivenog prostora, i takodje poštu je najstrožije svetske standarde.

 

Radne stanice su opremljene visokokvalitetnim alatom, doživotne garancije, nemačkog proizvodjača GEDORE. Svaka radna stanica raspolože svim potrebnim alatom i pratećom opremom. Susedne prostorije namenjene su za pohadjanje teorijskog dela tehničke obuke, za kadrove koji će se baviti rukovanjem i eksplatacijom poljoprivrednih mašina. Pružiće i iskusnima dodatno znanje u vidu unapredjenog kursa za tehničko održavanje, ali i đacima i studentima koji su se opredelili za oblast poljoprivredne tehnike, a koji su već naši redovni gosti.

Pored ove glavne učionice postoje još dve, manjeg kapaciteta, ukoliko se javi potreba za više nastavnih programa u isto vreme, ili za timske radove učesnika seminara. U stalnoj postavci pripremljeno je ukupno 120 mesta za sedenje, dok se u slučaju potrebe za organizovanje edukacije veće grupe taj broj može povećati na 350 mesta, sa punom tehničkom opremom. Servisni Trening centar planira da u budućnosti postane vodeći centar za edukaciju poljoprivrednika, a vizija nam je da Titel ucrtamo na evropskoj mapi kao prepoznatljivo mesto, svakom ko se bavi poljoprivredom. Prvi korak smo napravili, ne stajemo – idemo dalje!

 
 
 
  
 
 
 
 
   
 
 
  
 
 

RTI Logo

RTI – „Servisni Trening Centar Titel“
21240 Titel, Glavna 209 –
tel/fax: (021) 2962 131, 2962 019

Navigacija