Go to Top

Sa ponosom vas obaveštavamo da su prošle nedelje naše kolege iz prodaje bili na obukama u fabrikama Pottinger i Steyr Traktoren. Na predavanjima je bilo reči o svim novostioma koje ovi brendovi pripremaju za 2018 godinu.

Novosti kod brenda Steyr Traktoren:

1.NOVA TRANSMISIJA ZA STEYR PROFI SERIJU

Nova transmisija je sada dostupna u STEYR Profi seriji : S-ControlTM 8. To je 8- stepena powershift transmisija najefikasnija u svojoj klasi, sa novim funkcijama koje omogućuju olakšani svakodnevni posao na farmi. U međuvremenu, Profi CVT 6145 se pridružio Profi CVT familiji kao perjanica u klasi. Traktor je opremljen 6 cilindričnim motorom koji razvija 145 ks. Rad sa prednjim utovarivačem i nove funkcije transmisije na novoj Profi seriji su značajno unapređene.

2. Najefikasnija transmisija u svojoj klasi.

Standardni Profi modeli opremljeni su sa novom S-ControlTM 8 transmisijom. Ova inovativna 8-stepena transmisija opremljena je ukupno sa 24 stepena prenosa u 3 grupe, kako napred tako i u hodu unazad. Takođe je opremljena automatskom funkcijom. Ova transmisija povećava efikasnost traktora i značajno unapređuje konfor prilikom vožnje traktora. Sa potrošnjom od samo 258 k/kWh u DLG PowerMix testu, novi STEYR Profi 4145 je najefikasniji traktor u svojoj klasi. Transmisija je podeljena u tri ranga A,B i C. Rang A na ovoj transmisiji je predviđen za teške vučne poslove , pokrivajući opseg brzina do 10.7 km/h. Rang B predviđen kako za poljske radove, tako i za radove sa utovarivačem sa opsegom brzina od 4.3 do 18.1 km/h , sa mogućnošću rada pod punim opterećenjem motora bez uticaja na obrtni moment. Pri vožnji traktora u transportu , transmisija automatski startuje iz Ranga C. Prilikom poljskih radova transmisija automatski menja brzine unutar Rangova A i B. Dok prilikom transporta Automatski prolazi kroz svih 16 brzina iz Rangova B i C. Za povrtare postoji opcija ove transmisije sa pužnim reduktorom do 48×48 brzina.

3. Jedinstvene funkcije transmisije.

Kada zatrebate više snage, u Automatskom modu možete koristiti “kick-down“ funkciju na papučici gasa. Power Shuttle omogućuje laganu promenu smera kretanja dok S-Stop II omogućuje zaustavljanje traktora bez pritiskanja papučice kvačila , što značajno unapređuje rad prilikom transporta i pri radu sa traktorskim utovarivačem. Kad vozač pritiska papučicu kočnice traktor počine da se zaustavlja dok konačno ne stane. Sve dok je kočnica pritisnuta , S-Stop II automatski preuzima ulogu kvačila( osećaj je sličan kao vaožnja automobila sa automatskom transmisjiom) . Kad vozač popusti pedalu kočnice STEYR Profi automatski ubrzava do predhodne brzine. To Vam omogućuje kontrolu traktora u milimetar.

4. Novi 6-cilindrični motor u Profi CVT seriji

Postoje ukupno 15 modela u STEYR Profi seriji. Najnoviji dodatak je nova perjanica profi serije, 6145 Profi CVT, sa šestocilindričnim motorom od 6.7 litara koji isporučuje 145 ks. Ovaj model će biti dostupan od trećeg kvartala 2018 godine. STEYR ECOTECH koncept motora je prisutan u svim modelima . Zahvaljujući ekološkom Hi-eSCR sistemu na 4.5 litarskom motoru , sa 4 cilindra (115-145) i 6.7 litra, 6 cilindričnom , turbo dizel motoru sa interkulerom i common-rail sistemom za ubrizgavanje goriva, traktori opremljeni ovim motorima olako zadovoljavaju standarde Level IV EU za izduvne gasove. 6 cilindričnim motorom od 145 ks i 650 Nm pri 1500 o/min , sa maksimalnom sanagom koju može da isporuci od 175 ks i obrtnim momentom od 740 Nm sa Power Plus funkcijom.
Profi serija se proizvodi u 3 modela Profi Classic , Profi i Profi CVT.

5. S-Turn sada dostupan u Profi seriji.

Opciono integrisam monitor S_TECH 700 je izuzetno lagan za korišćenje pomoću touchscreen funkcije. Sada kada su sve ključne funkcije na traktoru automatizovane , Easy-Tronic II omogućuje okretanje traktora na uvratinama sa mogućnošću programiranja određenih procedura okretanja mašina , prevrtanja pluga ili upravljanja sejalicom.

6. Kontrola snage za priključke

PTO funkcija priključnog vratila redukuje radno opterećenje sa funkcijom autmatskog uključenja i isključenja priključnog vratila prilikom podizanja i spuštanja podiznih poluga.
Integrisano prednje podizne poluge sa priključnim vratilom omogućuje smanjenje udaljenosti između podiznih poluga i prednje osovine. Protok hidraulične pumpe kreće se od 80- 125 l/min. Priključne mašine sa svojom hidrauličnom kontrolom lako se prikopčavaju zahvaljujući Power-Beyond priključku.

Novosti kod brenda Pöttinger:

MULTILINE – Fleksibilan all-rounder

Za SINKRO i TERRADISC
Potpuno novi koncept MULTILINE-a spaja kompaktnu drljaču sa gruberom za obradu strnjišta. Rezultat toga je veoma ekonomična, sa izuzetno visokim performansama mulčer tehnologija za bušenje koja omogućavaju senzacionalnu fleksibilnost tokom rada. Mogu da se koriste solo ili u kombinaciji, novi MULTILINE koncept obećava ogroman potencijal za svetlosne traktore.

TERRADISC MULTILINE je dostupan u radnim širinama od 3 i 4 metra. Osnovna jedinica je kompaktna drljača TERRADISC kompaktna ili SINKRO 3030 za kultivator s strnjištem, u oba slučaja u kombinaciji sa novim paketom guma. Mašina je obrađena pomoću ručice pričvršćene za Cat. III / širina sa 2 niske veze. MULTILINE se može lako upravljati pomoću najrazličitijih postavki traktora. U kombinaciji sa gruberom za sejanje, dobija se idealna alternativna tehnologija semena mulčeva. Samo poduprto opterećenje deluje na traktor. To znači da je moguće koristiti mašinu bez prednjeg balasta. MULTILINE sistem sa konfiguracijom offset točkova nudi odličnu tehnologiju zaštite zemlje. To garantuje i prinos i dugoročno i održivo funkcionisanje bez štetnog zbijanja. Mašina se podiže pomoću pakera guma. Zemljište od 27 cm omogućava glatke obrve u zavesu i na putu.
Za podizanje kombinovane semenske bušilice potreban je dvostruki delujući ventil.

Sejalice VITASEM ADD ili AEROSEM ADD se postavljaju standardno iznad valjka za pakovanje. Sejalica se može lako ugraditi ili ukloniti, u zavisnosti od toga da li će se prerađena mašina koristiti samostalno ili ne. Kao rezultat, MULTILINE postaje stvarno sveobuhvatan sa širokim spektrom aplikacija.

Na polju I u toku drumskog transporta mašina se prevozi na na točkovima, koja je podeljena na 4 dela sa centralnom podrškom. Ovo obezbeđuje neometan rad i optimalnu stabilnost tokom transporta. Zbog toga što je valjak podeljen, ne ostavlja za sobom nikakve tragove na krajevima parcele – karakteristika koju korisnici veoma cene kod Pottinger mašina. Pored poboljšanja useva semena, habanje na putu je takođe smanjeno kako bi se produžio vek trajanja valjka.

TERRADISC MULTILINE i SINKRO MULTILINE koncept daje korisniku širok spektar mogućnosti kombinovanja, koji prevazilaze zahteve tržišta. Sve mogućnosti kombinacije ostaju otvorene tako da se konfiguracija može kasnije menjati ako je potrebno.

Navigacija