Go to Top

Na prestižnom sajmu poljoprivredne mehanizacije  Agritechinca koji je održan u Hanoveru od 10.-16.11.2017., Steyr Profi 4145 S control proglašen je za traktor godine u svojoj klasi.

Nova transmisija je sada dostupna u STEYR Profi seriji :  S-ControlTM 8. To je 8- stepena powershift transmisija najefikasnija u svojoj klasi, sa novim funkcijama koje omogućuju olakšani svakodnevni posao na polju. U međuvremenu, Profi CVT 6145 se pridružio Profi CVT familiji kao perjanica u klasi.  Traktor je opremljen 6 cilindričnim motorom koji razvija 145 ks. Rad sa prednjim utovarivačem i nove funkcije transmisije na novoj Profi seriji su značajno  unapređene.

 Najefikasnija transmisija u svojoj klasi.

4145 Steyr profi RTi traktor srbija

Standardni Profi modeli opremljeni su sa novom  S-ControlTM 8 transmisijom. Ova inovativna 8-stepena transmisija opremljena je ukupno sa 24 stepena prenosa u 3 grupe, kako napred tako i u hodu unazad. Takođe je opremljena automatskom funkcijom. Ova transmisija  povećava efikasnost traktora i značajno unapređuje konfor prilikom vožnje traktora. Sa potrošnjom od samo  258 k/kWh u DLG  PowerMix testu, novi STEYR Profi 4145 je najefikasniji traktor u svojoj klasi. Transmisija je podeljena u tri ranga A,B i C. Rang A na  ovoj transmisiji je predviđen za teške vučne poslove, pokrivajući opseg brzina do 10.7 km/h. Rang B predviđen kako za poljske radove, tako i za radove sa utovarivačem sa opsegom brzina od 4.3 do 18.1 km/h, sa mogućnošću rada pod punim opterećenjem motora bez uticaja na obrtni moment. Pri voznji traktora u transportu, transmisija automatski startuje iz Ranga C. Prilikom radova u  polju transmisija automatski menja brzine unutar Rangova A i B. Dok prilikom transporta  Automatski prolazi kroz svih 16 brzina iz Rangova B i C. Za povrtare postoji opcija ove transmisije sa pužnim reduktorom do 48×48 brzina.

Jedinstvene funkcije transmisije.

Kada zatrebate više snage, u Automatskom modu možete koristiti  “kick-down“ funkciju na papučici gasa.  Power Shuttle omogućuje laganu promenu smera kretanja  dok  S-Stop II omogućuje zaustavljanje traktora bez pritiskanja papučice kvačila, što značajno unapređuje rad prilikom transporta i pri radu sa traktorskim utovarivačem. Kad vozač pritiska papučicu kočnice traktor počine da se zaustavlja dok konačno ne stane. Sve dok je kočnica pritisnuta, S-Stop II automatski preuzima ulogu kvačila( osećaj je sličan kao vožnja automobila sa automatskom transmisijom). Kad  vozač popusti pedalu kočnice STEYR Profi automatski ubrzava do predhodne brzine. To Vam omogućuje kontrolu traktora u milimetar.

Novi 6-cilindrični motor u Profi CVT seriji

Postoje ukupno 15 modela u STEYR Profi seriji. Najnoviji dodatak je nova perjanica profi serije, 6145 Profi CVT, sa šestocilindričnim motorom od 6.7 litara koji isporučuje 145 ks. Ovaj model će biti dostupan od trećeg kvartala 2018 godine. STEYR ECOTECH koncept motora je prisutan u svim modelima . Zahvaljujući ekološkom  Hi-eSCR sistemu na 4.5 litarskom motoru, sa 4 cilindra (115-145) i 6.7 litra, 6 cilindričnom , turbo dizel motoru sa interkulerom i  common-rail sistemom za ubrizgavanje goriva, traktori opremljeni ovim motorima olako zadovoljavaju standarde Level IV  EU za izduvne gasove. 6 cilindričnim motorom od 145 ks i 650 Nm pri 1500 o/min ,  sa maksimalnom sanagom koju može da isporuci od 175 ks i obrtnim momentom od 740 Nm sa Power Plus funkcijom.

Profi serija se proizvodi u 3 modela Profi Classic , Profi i Profi CVT.
 

S-Turn sada dostupan u Profi seriji.

S turn steyr traktoriOpciono integrisam monitor S_TECH 700 je izuzetno lagan za korišćenje pomoću touchscreen funkcije. Sada kada su sve ključne funkcije na traktoru automatizovane,  Easy-Tronic II omogućuje okretanje traktora na uvratinama sa mogućnošću programiranja određenih procedura okretanja mašina, prevrtanja pluga ili upravljanja sejalicom.

Kontrola snage za priključke

PTO funkcija priključnog vratila redukuje radno opterećenje sa funkcijom autmatskog uključenja i isključenja priključnog vratila prilikom podizanja i spuštanja podiznih poluga.

Integrisano prednje podizne poluge sa priključnim vratilom omogućuje smanjenje udaljenosti između podiznih poluga i prednje osovine. Protok hidraulične pumpe kreće se od 80- 125 l/min. Priključne mašine sa svojom hidrauličnom kontrolom lako se prikopčavaju zahvaljujući Power-Beyond priključku.

O ostalim modelima STEYR traktora kliknite OVDE.

 

Navigacija